De la microbiologia clinică la supravegherea epidemiologică a bolilor infecţioase

Datorită unor probleme ”administrative” independente de mine, cursul opțional nu va fi organizat in anul universitar 2012-2013 ci în anul universitar 2013-2014.
Toate cele bune,
Mircea Popa
 
 
Descriere
 

Problematica acestui curs însoţit de seminarii şi activitate practică (prezentări de caz, rezolvări de cazuri reale sau create special, executarea diagnosticului microbiologic etc) este de actualitate și implică interconectarea mai multor noțiuni învățate pe parcursul facultății de medicină. Atingerea țintelor propuse este posibilă numai în cazul în care studenții înscriși participă efectiv la toate activitățile.

Acest curs opţional vine în favoarea amintirii, corelării noţiunilor din anii preclinici şi anii clinici, în favoarea conştientizării importanţei unor noţiuni (prin exemple şi aplicaţii concrete) şi contribuie la desăvârşirea pregătirii teoretice şi practice a viitorilor medici, indiferent de specialitatea pe care o vor alege.

Participarea la acest curs (din anul universitar 2011-2012 pentru studenții din anul V), ar putea permite ca după o perioadă de timp să contribuie la selecţia unor studenţi cu atracţie/dedicaţie faţă de acest domeniu aflat la intersecţia dintre ”preclinic” şi ”clinic”, care să participe la congrese naţionale şi internaţionale, crescând prestigiul facultăţii şi universităţii. De altfel, dintre studenţi care au audiat cursurile mele şi au participat la cercul de microbiologie există studenţi care au participat deja la astfel de congrese, un număr de studenţi obţinând şi premii, inclusiv la nivel internațional.

Pe măsură ce acest curs se va dezvolta, împreună cu studenţii participanţi am putea aplica prin scrierea de proiecte la obţinerea de fonduri care ar putea contribui la dezvoltarea şi îmbunătăţirea activității (atât teoretică cât şi practică).
 
Numărul de locuri este limitat. Explicație = se dorește realizarea unui curs însoțit de aplicații practice la care să poată participa efectiv toți cei care s-au înscris.
 

Toate cele bune,
Mircea Popa
 

Recent comments

Poll

Cei care doresc sa ajunga la Valea Plopului, doresc / pot sa vina in:
26.10.2013
28%
2.11.2013
47%
fie 26.10. fie 2.11. nu conteaza ziua plecarii spre Valea Plopului
25%
Total votes: 107